Tuesday, June 3, 2014

Berita Kereta Sewa - Cermin Gelap dan JPJ

Apa khabar semua pelanggan kereta sewa shah alam? Walaupon kami sibuk menguruskan kereta sewa di shah alam ni, kami tetap mangambil sedikit masa untuk menyampai berita terbaru dr JPJ. Hehehe Ye betul, berkenaan cermin gelap kereta.

Menurut artikel dari Arena Kereta, pihak JPJ masih lagi menunggu keputusan Kementerian Pengangkutan samada boleh atau tak boleh menggunakan cermin gelap.

Kami, yang dah berpengalaman sediakan perkhidmatan sewa kereta di shah alam, berharap bahawa apa2 keputusan yg dibuat mestilah tidak menyusahkan mana2 pihak. Terutamanya pengguna dan pengusaha kereta sewa.

Juga kami berharap takde double standard pada polisi/undang2. Contohnya, orang2 tertentu boleh menggunakan cermin gelap atas alasan keselamatan dan privasi. Kalau macam tu, semua kereta sewa murah kami bolehla guna cermin gelap. Nak jaga privasi pelanggan sewa kereta. Hehehehe

Untuk pengetahuan semua, kereta sewa kami di Lembah Klang hanya menggunakan cermin gelap dengan peratus yg dibenarkan oleh undang2 saja. Ini untuk mengelakkan sesiapa yang menggunakan perkhidmatan kereta sewa kami tak kena saman atau apa2 lagi tindakan oleh pihak berkuasa.

Kalau nak tahu berapa peratus gelap cermin kami, boleh la cuba untuk sewa kereta di shah alam sehari dua. Hehehe

Sila Hubungi@sms 013 918 8282 atau 016 964 7428 atau email kami di ezkeretasewa@gmail.com.

Tq.

Kereta sewa untuk semua.

No comments:

Post a Comment